Pogoji o uporabi strani

Pogoji o uporabi strani

PROSIMO PAZLJIVO PREBERITE POGOJE O UPORABI PRED OBISKOM SPLETNE STRANI.

Uporaba strani je izrecno pogojena s tem, da se strinjate z navedenimi pogoji in določili. V primeru uporabe strani razumemo, da se strinjate z vsemi pogoji in določili. V kolikor se s pogoji in določili ali delom le-teh ne strinjate, strani ne smete uporabljati.


LASTNIŠTVO

Ta spletna stran skupaj z vsemi moduli, vključno z obliko in vsebino je last Explora d.o.o. ali/in naših partnerjev in distributerjev. Večina vsebine na spletni strani je last naših partnerjev, še posebno podatki o urnikih letov, ki so last informacijskih sistemov. Dodatno so zaščiteni vsi poslovni znaki podjetij ali produktov in uporabljeni logotipi. Ničesar, kar vsebuje spletna stran ne smete kopirati ali izkoriščati na karšenkoli način brez izrecne pisne privolitve Explora d.o.o. ali tretje osebe, ki je lastnik logotipa ali podatkov. Uporabljen slikovni material je last Explora d.o.o. in/ali naših partnerjev, oziroma so zanj bili plačani stroški za avtorske pravice s strani Explora d.o.o. in/ali naših partnerjev.

 

UPORABA STRANI
Explora d.o.o. dovoljuje omejen dostop do svojih strani v skladu z določili tega sporazuma. Stran lahko uporabljate za rezervacije in nakup produktov, ki so na voljo, skladno z veljavno zakonodajo. Uporaba strani ni dovoljena za rezervacije in nakupe namenjene prevaram, ter neresnične in zavajajoče rezervacije ali nakupe. Spletne strani in njene vsebine, vključno s teksti, grafičnimi rešitvami, gumbi, ikonami, audio in video izrezki, digitalnimi efekti in podatki ne smete kopirati, reproducirati ali nadaljno tržiti brez izrecne pisne privolitve Explora d.o.o. ali/in njenih dobaviteljev in distributerjev, z izjemo podatkov, ki se nanašajo na vaše rezervacije in so namenjene vaši osebni, nekomercialni uporabi. Ne smete uporabljati »robota« in karkšnekoli druge naprave, programske opreme in metod za opazovanje in kopiranje spletne strani, podatkov ali njene vsebine brez pisne privolitve Explora d.o.o.. Z uporabo strani se strinjate, da njene vsebine, podatkov ali celotne strani ne boste uporabljali v komercialne namene, jo posredovali drugemu računalniku, serverju, spletni strani ali mediju za masovno distribucijo. Hkrati se strinjate, da ne boste uporabljali nobene naprave, programske opreme ali lastnega znanja, da bi preprečili ali omejili nemoteno delovanje strani. Obvezujete se, da ob uporabi strani v nobenem primeru ne boste delovali na način, ki bi povzročil škodo ali motnje na infrastrukturi strani explora.si. Nepooblaščena uporaba spletne strani ali/in njene vsebine pomeni kršitev zakona. Upoštevati morate vsa opozorila in določbe povezane z zaščitnimi znaki, logotipi in drugo vsebino. Uporaba vsebine spletne strani Explora d.o.o. ni dovoljena na drugi spletni strani ali v medmrežnem računalniškem okolju. Prepovedano je uporabljati stran v povezavi z nezakonito, prepovedano in pornografsko vsebino ali vsebino ki bi kakorkoli pomenila kršitev veljavne zakonodaje in povzročila začetek sodnega pregona ali tožbe. Prav tako je tako vsebino prepovedano prenašati na spletno stran Explora d.o.o.. Nadalje je prepovedano prenašati na spletno stran kakršnokoli informacijo:

- ki pomeni kršitev pravic ali zasebnosti tretje osebe

- je zaščitena z zakonom o lastniški pravici, razen v primeru pisne izjave lastnika teh pravic, da se informacija lahko uporabi

- vsebuje virus, črva ali kakšno drugo obliko programske opreme, ki povzroča škodo

- ki predstavlja nezakonito osebno obrekovanje tretje osebe ali deskreditacijo poslovnega partnenerja.

Za vso nastalo škodo povezano z nespoštovanjem navedenih določil pri uporabi spletne strani ste v celoti odgovorni sami.


STAROST IN ODGOVORNOST

Ob uporabi te stran odgovarjate za tajnost svojega uporabniškega imena, gesla in ostalih osebnih podatkov. Strinjate se, da boste prevzeli vso odgovornost za aktivnosti, storjene z vpisom vašega gesla in uprabniškega imena ali drugih osebnih podatkov. Izjavljate, da ste zadosti stari in se zavedate posledic vaših dejanj ob uporabi strani in ste zanje moralno in materialno odgovorni. Obvezujetete se, da boste poravnali ves dolg, ki izhaja iz vaše uporabe strani ali ob uporabi vaših osebnih podatkov.
ZASEBNOST IN OSEBNI PODATKI


Registracija

Ko postanete uporabnik spletne strani Explora d.o.o., predložite svoje ime in priimek, naslov, telefonske številke, elektronski naslov, geslo, potrditev gesla in asociacijsko besedo za lažjo zapomnitev gesla. Te podatke vnesete v vprašalnik iz več razlogov:

- osebne razpoznavnosti

- za izvršitev letalske, hotelske, itd. rezervacije

- da vas lahko obveščamo o spremembah v rezervaciji, če je to potrebno

- za prilagoditev spletne strani vašim potrebam

- za izboljšanje produkta Explora.

Vaš elektronski naslov potrebujem tudi za obveščanje glede potrditev rezervacij.

Občasno vam bomo pošiljali tudi obvestila o posebnih ponudbah, drugih prodajnih akcijah in novih produktih Explora d.o.o., vendar tovrstna sporočila lahko kadarkoli zavrnete in odklonite njihovo nadaljnje prejemanje.Uporabniški profil
 

Uporabnik se lahko odloči, da bo Explora d.o.o. posredoval podatke o potovalnih željah, kreditnih karticah, poštne naslove in druge osebne podatke. Te informacije so prvenstveno namenjene pomoči pri izvršitvi rezervacij, tako da ponavljajočih se podatkov ni potrebno vpisovati znova in znova (npr. shranite lahko številke letalskih kartic za zbiranje milj, tako da ob rezervaciji lahko Explora d.o.o. številko vnese avtomatsko).


Nagradne igre
 

Explora d.o.o. organizira ali podpira nagradne igre z različnimi nagradami, namenjenim uporabnikom. Informacije, ki jih Explora d.o.o. potrebuje za tako igro lahko vsebujejo osebne podatke in različna vprašanja. Osebni podatki so namenje obveščanju o prejeti nagradi, vprašanja pa razvoju novih in obstoječih produktov.


Piškotki
 

»Piškotki (Cookies)«, so majhni delčki informacij, ki jih vaš brskalnik shrani na trdi disk vašega računalnika. Explora d.o.o. uporablja »Piškotke« na različne načine. Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Uporabljamo jih npr. zato, da vam ni potrbno vsakič ponovno vnašati uporabniškega imena, ampak le geslo. Piškotke uporabljamo tudi zato, da sledimo »gostom« na naših straneh in za namen oglaševanja. Večina brskalnikov piškotke sprejme avtomatično, na vašo željo pa brskalniku v bodoče lahko to funkcijo prekličete.


IP naslov
 

Explora d.o.o. zbira IP naslove za pomoč pri odkrivanju problemov s serverjem in za sistemsko administracijo.


Na naši spletni strani imamo vključene povezave na druge spletne strani, ki lahko zbirajo vaše osebne podatke. Naša izjava o zasebnosti in osebnih podatkih pri obisku teh strani ne velja.
Kdo bo imel dostop do vaših podatkov?
 

Ko boste opravili nakup ali izvršili rezervacijo na naši spletni strani, posredujemo vaše osebne podatke izvajalcu usluge (letalski družbi, hotelu, organizatorju potovanja itd.), z namenom realizirati vaše želje.

Nikoli ne posredujemo le imen uporabnikov ali drugih osebnih podatkov tretjim osebam in tega tudi v bodoče ne bomo delali. Občasno Explora d.o.o. najame pogodbenega izvajalca za določene projekte npr. raziskavo tržišča ali nagradno igro in v tem primeru ima izvajalec te storitve dostop do vaših osebnih informacij, ki so za izvedbo projkta potrebni. Te informacije so zaščitene s pogodbo zaupne narave med izvajalcem storitve in Explora d.o.o. in jih je mogoče uporabiti samo za točno določen projekt. Oglejte si še »Kaj še moram vedeti o zaupnosti mojih podatkov?« v nadaljevanu.


Izjava o nesodelovanju
 

Kadarkoli se lahko odločite, da ne želite sodelovati v programu obveščanja ali nagradnih igrah. Odstopno izjavo nam pošljite na elektronski naslov na naši spletni strani (www.explora.si).

Kot uporabnik ali udeleženec nagradne igre boste občasno prejeli obvestilo o posebnih akcijah ali promocijah, novih storitvah in ostalih pomembnih novostih. Upamo, da vam bodo te novice zanimive in dobrodošle, vsekakor pa se lahko odločite, da tudi takih sporočil ne želite prejemati. Prosimo, da nas v tem primeru, o tem obvestite na naslov elektronske pošte . Explora d.o.o. si pridržuje pravico, da omeji dostop do spletne strani le na uporabnike, ki dovoljujejo uporabo svojega elektronskega naslova. Uporabnike bomo o tem predhodno obvestili po elektronski pošti.


Kako lahko popravite ali dopolnite svoje podatke?

Kadarkoli si lahko ogledate svoje podatke in/ali jih dopolnite na spletni strani www.explora.si.

Varnostni ukrepi za preprečitev zlorabe vaših osebnih informacij?
 

Vse informacije, ki nam jih posredujete se prenašajo s pomočjo kodiranja SSL (Secur Socer Layer). SSL je priznan kodirni sistem, ki omogoča vašemu brskalniku kodiranje podatkov preden jih pošljete v medmrežje.


Kaj še moram vedeti o zaupnosti mojih podatkov?
 

Spletna stran Explora d.o.o. vključuje povezave do različnih spletnih strani. V primeru, da se odločite za uporabo take povezave in obisk druge strani, kakršna koli odgovornost povezana z obiskom strani Explora d.o.o. preneha. Svetujemo vam, da si ob obisku drugih spletnih strani preberete »Izjavo o zaupnosti« lastnika strani, saj se lahko bistveno razlikuje od izjave Explora d.o.o.. V vsakem primeru ste sami odgovorni za tajnost vašega gesla in osebnih podatkov. Prosimo, bodite zelo pozorni in odgovorni pri ravnanju s temi podatki, še posebno kadar ste povezani s svetovnim spletom.
 

 

Skladno s prej navedenim, lahko Explora d.o.o. razkrije vaše osebne podatke v primeru, da to zahteva zakoniti zastopnik državnega organa ali druga pooblaščena oseba z veljavnim sodnim nalogom. Explora d.o.o. lahko objavi določene osebne podatke tudi v primeru, ko je tako razkritje nujno ali priporočljivo, da zaščiti pravice ali lastnino Explora d.o.o., ali kadar upravičeno sklepamo, da je objava podatkov nujna za odkritje nekoga, ki je povzročil moralno ali materialno škodo Explora d.o.o. in/ali tretji osebi ali obstaja velika verjetnost, da bo do tega prišlo, z namenom ali brez. Vse bistvene spremembe glede uporabe osebnih podatkov bodo opisane v novejših verzijah »Izjave o zasebnosti«. Vaše pomisleke in pripombe glede izjave nam lahko pošljete na elektronski naslov . Pod predmet sporočila navedite Izjava o zasebnosti .

 

Explora d.o.o. vam bo poskušala odgovoriti na vsa razumna vprašanja in pomisleke v roku petih delovnih dni.

Z uporabo strani izražate svoje strinjanje s pogoji in posledicami navedenimi v »Izjavi o zasebnosti« in dovoljujete uporabo osebnih podatkov Explora d.o.o. in njenim partnerjem ter podizvajalcem skladno z navedbami v izjavi.


PREGLED POSLANIH PODATKOV

Explora d.o.o. lahko občasno opazuje in preverja poslane ali objavljene podatke na svoji spletni strani in si pridržuje pravico do cenzuriranja, urejanja, izločitve ali prepovedi objave vseh podatkov, ki jih smatra za neprimerne in pomenijo kršitev določil in pogojev iz prejšnjih odstavkov. Med opazovanjem in pregledom podatke lahko presnemavamo ali kopiramo, s čemer se ob uporabi strani strinjate. V primeru, da pošljete predloge, komentarje, ideje, vprašanja ali drugo vrsto podatka, dovolite Explora d.o.o. in njenim partnerjem neomejeno in nepreklicno pravico do uporabe, razmnoževanja, spremembe, prilagoditve, prevoda in objavljanja teh podatkov v kakršnikoli obliki in s katerimkoli medijem in tehnologijo. Explora d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino, ki ste jo poslali ali objavili na naši strani brez pisne odobritve s strani Explora d.o.o..


GARANCIJA

Explora d.o.o., njeni partnerji in distributerji v nobenem primeru ne jamčijo za trajnost podatkov na spletni strani in/ali objavljene vsebine, ker vsi podatki temeljijo na »trenutnem« stanju. Uporabljen slikovni material je simboličen in ne prikazuje dejanskega stanja, razen če ni drugače navedeno. Podatki objavljeni na spletni strani, vključno z opisi, slikami in cenami predstavlja vabilo k ponudbi. Explora d.o.o. in njeni partnerji ne jamčijo za točnost, celovitost, popolnost in zanesljivost vsebine in podatkov na spletni strani in zanje ne sprejemajo odgovornosti. Ne Explora d.o.o., ne njeni partnerji ali distributerji ne jamčijo, da spletna stran ali poslana elektronska pošta s strani Explora d.o.o. ne vsebuje virusa ali kakšnih drugih škodljivih komponent.


OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Explora d.o.o. ne prevzema odgovornosti in ne odgovarja za škodo ali viruse, ki poškodujejo vašo računalniško opremo zaradi dostopa, uporabe ali brskanja po strani Explora d.o.o. ali pri prenašanju kakršnekoli vsebine, podatkov, slik, teksta, audio ali video izrezkov s spletne strani. V nobenem primeru Explora d.o.o., njeni partnerji in distributerji ne odgovarjajo (materialno ali drugače) za kakršnokoli poškodbo, izgubo ali škodo, povzročeno posredno ali neposredno, katere vzrok izhaja :

- iz uporabe spletne strani ali njene vsebine
- napake ali zamude pri kupljeni storitvi (ki nastane z uporabo ali nezmožnostjo uporabe spletne strani ali njenega dela za rezervacijo ali izdajo potovalnih dokumentov)
- izvedbe ali neizvedbe storitve Explora d.o.o. ali katerega od njenih partnerjev ali distributerjev, vključno v primeru bankrota, reorganizacije, nesolventnosti ali ukinitve, v primeru, da je bila stranka opozorjena na možnost povzročitve škode iz tega naslova.

 

V primeru, ki ni predhodno naveden, so Explora d.o.o., njeni partnerji in distributerji odgovorni za vsako nastalo škodo, ki izhaja iz uporabe spletne strani in njene vsebine. Materialna odgovornost Explora d.o.o., njenih partnerjev in distributerjev, pa v nobenem primeru ne presega (a) zneska pristopnine in članarine za uporabo strani ali (b)EUR 100.

 

Po lastni presoji, glede na ostala določila in brez kakšne materialne odgovornosti, lahko Explora d.o.o. kadarkoli, brez opozorila prepove ali omeji vaš dostop do kateregakoli dela spletne strani.


ZAŠČITA

Obvezujete se ščititi in varovati Explora.d.o.o., njene partnerje, distributerje, njihove uslužbence in zastopnike pred vsakim zahtevkom ali želji po materialni odškodnini, ki bi izhajal iz naslova vaše uporabe spletne strani.


POVEZAVE

Spletna stran vsebuje povezave na druge spletne strani, namenjene v pomoč obiskovalcu te strani. Explora d.o.o. teh strani ne pregleduje in vzdržuje, zato za njihovo vsebino in programsko izvedbo ne odgovarja. V primeru, da se odločite za obisk strani preko take povezave, to počnete na lastno odgovornost.


PRAVNO RAZMERJE

Razmerje med Explora d.o.o. in vami temelji na enakopravnosti pogodbenih strank. Nobena od strank, njenih uslužbencev ali agentov, ne nastopa kot partner, uslužbenec ali zastopnik druge stranke.


PRISTOJNO SODIŠČE

Ta pogodba in njeno izvajanje se opira na veljavno zakonodajo Republike Slovenije, ne glede na morebitno spornost katerih od določil. Za vse spore in njihovo reševanje je pristojno stvarno sodišče v Novi Gorici, Slovenija. Vse zahteve ali tožbe za odškodnino, vezane na vašo uporabo spletne strani morajo biti vložene v roku dveh (2) mesecev od dneva vzroka za takšno zahtevo ali tožbo.


ODVETNIŠKI STROŠKI

V primeru, da Explora d.o.o. ali njeni partnerji uveljavljajo določila te pogodbe s posredovanjem odvetnika, se obvezujete poravnati vse stroške nastale ob takem posredovanju in morebitne stroške drugih sodnih taks in pristojbin.


ODŠKODNINA

Zavedate se, da bo kršitev ali poskus kršitve pogodbe pomenil za Explora d.o.o. nepopravljivo škodo, katere materialno nadomestilo je težko oceniti, in bomo odločitev o nadomestilu prepustili ustreznemu sodišču. Skladno s tem, se strinjate, da je Explora d.o.o. upravičena do odškodnine, ki jo določi pristojno sodišče, pripadajočih stroškov udeležbe na sodni obravnavi, nadomestila za stroške sodnih in upravnih taks in odvetniških stroškov.


PREKINITEV POGODBE

Explora d.o.o. lahko prekine obstoječo pogodbo kadarkoli in iz kakršnegakoli razloga, vključno z neprimerno uporabo strani ali nespoštovanjem pogodbenih določil. Prekinitev pogodbe ne pomeni, da se Explora d.o.o. , njeni partnerji ali distributerji odpovedujejo odškodnini, nastali zaradi kršitve pogodbe, ki je bila vzrok za prekinitve le-te. Po prekinitvi pogodbe, takoj prenehajo veljati vsa določila in pogoji navedeni v tej pogodbi.


PRENOS ODGOVORNOSTI
Svojih pravic, dolžnosti in obveznosti, ki izhajajo iz določil te pogodbe, ne smete prenesti na tretjo osebo brez pisne odobritve Explora d.o.o..

SPREMEMBE

Explora d.o.o. lahko kadarkoli spremeni pogoje in določila v pogodbi. V primeru, da uporabljate stran pogosto, se upoštevajo določila veljavna na dan vaše uporabe strani.


DODATNA DOLOČILA

Možna so dodatna določila in pogoji za nekatere vsebinske sklope na spletni strani, rezervacije, nakup in storitve. Taka določila in pogoji so navedena ločeno, vendar so sestavni del te pogodbe in tudi zanje izjavljate, da jih boste spoštovali in se z njimi strinjate.


DOKONČNOST

Določila in pogoji v pogodbi veljajo za dokončna. V primeru, da je katerakoli postavka pogodbe neveljavna, se taka postavka vseeno uveljavlja do obsega, ki ne presega veljavne zakonodaje. Neuveljavitev ali okrnitev uveljavitve take postavke pogodbe, v nobenem primeru ne vpliva na veljavnost in pravnomočnost ostalih postavk.


NASLOVI

Naslovi odstavkov, uporabljeni v tej pogodbi so navedeni le za boljšo preglednost le-te in v nobenem primeru ne omejujejo ali drugače vplivajo na naštete pogoje in določila.


CELOVITOST POGODBE

Ta pogodba, z navedenimi pogoji in določili ter ostalimi pogoji in določili na katere se sklicuje, predstavlja pogodbo med Explora d.o.o. in vami in nadomesti kakršenokoli predhodni dogovor ali pogodbo (bodisi ustno ali pisno), glede navedenih postavk. Pogodbe ni mogoče dopolniti ali spremeniti razen pisno ali z objavo dopolnil in sprememb na tej strani.Skladno z Zakonom o pospeševanju turizma; Uradni list RS št. 57/98; ima podjetje Explora d.o.o. pridobljeno Licenco za opravljanje dejavnosti prodaje oziroma posredovanja turističnih potovanj pri Gospodarski zbornici Slovenije št. 268. Podjetje Explora d.o.o. poseduje IATA licenco za prodajo letalskih vozovnic!

Izpostavljene ponudbe

Kontaktirajte nas

Le kovčke pripravite, načrtovanje potovanja pa prepustite strokovnjakom!